AFV de Ontspanner

Theo van Drunen

Ik fotografeer al sinds mijn 12e en won toen ook voor de eerste keer een fotowedstrijd. Niet veel later had ik mijn eigen doka voor het ontwikkelen en afdrukken van mijn eigen (zwart-wit) foto’s. De spiegelreflexcamera’s die ik mij als student kon permitteren waren van Oost-Duitse makelij, merk Praktica.

Vooraan in de 20 meldde ik mij aan op de kunstacademie in Breda voor de opleiding “fotografie”. Ik werd niet aangenomen, maar fotografie als hobby is mij altijd blijven trekken.

In de periode van werken, huwelijk en kinderen krijgen en opvoeden verdween de hobby naar de achtergrond. Maar nu mijn leven weer in rustiger vaarwater is gekomen, heb ik de draad weer opgepakt. Ik heb een nieuwe (systeem-)camera gekocht en fotografeer er lustig op los.

Net als bijna alle amateurfotografen maak ik graag plaatjes van “stillevens”, van voorwerpen, bloemen en planten, architectuur, natuur, steden, strand, bos, etc. Maar eigenlijk vind ik foto’s van mensen, foto’s die een verhaal vertellen, veel interessanter. Stap voor stap beweeg ik mij dan ook in die richting. Portretfotografie, straatfotografie… als het maar om mensen draait. Het begin is er…

Ik heb ook een website waar ik af en toe mijn nieuwe foto’s op laats: www.fotografietheo.nl. Ga er eens een kijkje nemen en laat er gerust een reactie achter.

Alle foto´s zijn geplaatst met toestemming van de maker Copyright foto´s bij de respectievelijke eigenaren

© 2024 AFV de Ontspanner

Thema door Anders Norén